Welkom op de website van IJGV '38.

IJ.G.V. '38 is een gymnastiekvereniging die al bijna 80 jaar bestaat!
De vereniging biedt een diversiteit aan sporten zoals gymnastiek, turnen, jazzdans, trampolinespringen, galm, springen, conditietraining en badminton. Al deze sporten worden gegeven door gediplomeerde en ervaren trainers.

Wil jij lid worden? Dan kun je je hier inschrijven.


geeltje nieuws

Facebook pagina

ACRO

De sportieve acrobatiek, of kortweg acrogym of acro is één van de nieuwe telgen binnen de turnfamilie. Acrogym is eigenlijk al een eeuwenoude sport. Voor mensen van buitenaf is het altijd moeilijk te begrijpen wat acrogym nu eigenlijk is. Onbekendheid of de opmerking "acrogym, dat doe je toch in het water?" zijn zo de reacties die we vaak horen. Door demonstraties en groei van de wedstrijdsport binnen Nederland groeit gelukkig de bekendheid en daarmee ook de erkenning als topsport. Vele turn- en gymnastiekverenigingen binnen Nederland bieden de discipline acrogym inmiddels aan. Acrogym is "in".

Hoe je in 1 zin moet uitleggen wat acrogym is? Dat valt niet mee. Er zijn tal van omschrijvingen te bedenken, zoals: kunstjes maken in het circus, turnen op elkaar, een combinatie van turnen, dans en acrobatiek, etc. Toch kan geen van deze beschrijvingen op de juiste manier uitdrukken wat acrogym inhoudt. Dat is iets wat je moet zien en ervaren.

Kom dan kijken naar onze lessen. u mag altijd 2 keer proberen voordat u lid wordt.

Onderstaand de tijden waarop de lessen gegeven worden.

Wat? Dag Tijd Waar? Leiding
Acro D/E vrijdag 17.00-18.30 Multizaal Reeve Kampen  
Acro Recreatie vrijdag 17.00-18.00 Wilhelminazaal Kampen Anita Knul