IJGV Jazz trots op zichzelf na NK Jazz

De danseressen van IJGV plaatsen zich samen met hun leidsters al verschillende jaren voor het NK. Dit jaar waren er twee teams die zich plaatsten; de tienerselectie en de jeugdselectie. De tieners plaatsten zich voor het tweede jaar op rij, ontzettend knap.

Voor de meeste meiden van de jeugd was dit hun eerste NK. Een spannende dag dus! Rond half zes ’s ochtends stapten de teams met hun gezelschap in de bus richting Ahoy Rotterdam. Plus supermarkt en Gert en Gerdi Otten hebben gezorgd voor een prachtige goodiebag die ze in de bus meekregen. Dat was een erg leuke verrassing!

 In Rotterdam aangekomen ontmoetten ze hun mascotte van die dag, het IJGfeetje  die in heel Ahoy veel lachende mensen opleverde. Hij en de trainsters van de jeugdselectie werden zelfs geïnterviewd door Ziggo Sport. Na al het gegiechel om die leuke verrassing kwamen de zenuwen. Niet zo gek, want je staat natuurlijk in één ruimte met de top teams van Nederland en er zit een heel groot publiek in de zaal. Toch stonden de beide teams erg sterk op de vloer. Beide teams hadden een prachtige dans, gemaakt door hun leidsters. Na het dansen kwamen de emoties los en werd er geknuffeld en gehuild. Het spannendste deel van het NK zat er op! Toen was het wachten op de uitslag…
In de bloedhete ruimte hield iedereen elkaars handen vast, benieuwd naar de uitslag.
De categorie van de tienerselectie kwam eerst. De meiden haalden een prachtige zevende plek in de categorie 13 t/m 16 jaar met een puntenscore van 14,98. Ze hebben  hard getraind en een prachtig resultaat behaald. De volgende categorie was die van de jeugdselectie. Zij kregen de titel bondskampioen in de categorie C 16 t/m 19 jaar met een puntenscore van 17,52.  De meeste meiden hadden het niet durven dromen en het was een geweldig moment, met veel tranen van blijdschap.
Dit was een ontzettend mooie dag. Iedereen die heeft meegeholpen om IJGV in Ahoy te krijgen, ontzettend bedankt!  Als vereniging laten we steeds zien hoe sterk we staan samen en wat we kunnen bereiken.

 NK Jazz 2017
(klik op afbeelding voor grote foto)

Zowel de heen- als terugreis heeft de volledige selectie gemaakt in een mooie touringcar

NK Jazz sponsoren

Bedankt voor het mogelijk maken van onze gezellige reis!
De hemdjes van de jeugdselectie zijn gesponsord door Edge service garage. Die waren erg handig bij de hoge tempraturen.
De gerbera’s die we gekregen hebben bij thuiskomst kregen we van Natuurlijk Rosalie. Super bedankt