Rijssen 16-01-2016 : 1e plaatsingswedstrijd dames turnen 4e divisie.

Afgelopen zaterdag  16 januari reisden de turn dames van IJGV af naar Rijssen voor hun eerste plaatsingswedstrijd. Tijdens deze wedstrijd ging het om een individuele prestatie op de toestellen sprong, brug, balk en vloer.

Bij de instap selectie was een deelnemersveld van meer dan dertig turnster, waarin vijf meiden van IJGV lieten zien wat ze in huis hadden. Twee van deze meiden hebben een podiumplek weten te bemachtigen.

Een geweldige prestatie van Nine Prins die hier het goud heeft gewonnen en Louise Stoel die de bronzen plak te pakken kreeg.  De andere drie meiden Rosalie van de Wetering, Clair Uitslag en Amerie Bannink hadden helaas net een te lage score om door te mogen naar de finale. Zij krijgen in de play-off wedstrijd nog een keer de kans.

Bij de pupillen 1 was het aan Chaline de Lange om te laten zien aan de jury wat ze kan. Ze heeft een nette wedstrijd gedraaid en met een 9e plaats is ook zij door naar de Finale.

Ruth Steen Redeker deed mee bij de pupillen 2  waarin het niveau zeer hoog lag. Ze heeft strakke oefeningen gedraaid, maar helaas net niet genoeg voor een finale plaats.

Ook Esther Leeuwenkamp van Wilhelmina liet mooie oefeningen zien. Voor haar de 1e keer in de 4e divisie. Ondanks de grote inspanning die geleverd werd was het niet goed genoeg voor een finale plaats. Zij mag ook in de play-off wedstrijd nog een keer terug komen.

Bij de jeugd meisjes IJGV/Wilhelmina werden er mooie oefeningen gedraaid. Eline van Amerongen, Noralie de Lange, Madelon van der Kamp en Marit Boerman hebben oefeningen laten zien die we terug zagen tijdens de trainingen. En dat is een mooi resultaat. Tevens hebben we ook gezien dat er nog veel punten te scoren valt bij deze meiden, dus daar gaan we mooi mee aan de slag. Voor hun ook allemaal nog een play off wedstrijd.

Daarna werd er met een grote groep junioren(IJGV/Wilhelmina) een wedstrijd geturnd. De spanningen waren aanwezig omdat er best wel kans hebbers tussen zaten om zich te kunnen plaatsen voor de finale. Lisanne de Roon, Merel de Groot, Myrthe Boer, Kim Schuring, Kaylee Sieben, Sara Leguit en Cindy van Ingen hebben redelijke stabiele oefeningen laten zien. Er werd strak geturnd. Hier en daar een klein foutje maar dat resulteerde in een rechtstreekse finale voor Kim, Merel en Lisanne. De andere meiden mogen nog een keer stralen op de play off wedstrijd. Tevens geldt ook voor deze dames dat er nog wat te behalen valt in extra punten scoren.

Als laatste 1 senior in de categorie 4e divisie dames turnen door Lisanne van Olst. Lisanne heeft een voortreffelijke wedstrijd gedraaid. Brug heeft ze mooi geturnd, beter dan wat ze in de les laat zien, Top. Helaas was dit alles niet voldoende voor een finale plaats, dus ook zij gaat nog naar de play off.

Al met al een zeer goeie dag voor IJGV/Wilhelmina.

Klik hier voor de foto's van de dag