11 turners van IJ.G.V. in actie tijdens DUO Districtsfinale District Noord/Oost

Zaterdag 23 april 2016 turnde in Emmeloord 11 jongens van IJ.G.V. de "duo districtsfinale" samen met andere turners uit Overijssel, Flevoland en Gelderland (district Oost) en Groningen, Drenthe, Friesland (district Noord).

In de eerste wedstrijd kwamen 3 turners in actie Joshua Brink, Thijs Flier en Lucas van der Veen. Joshua en Thijs turnden een uitstekende wedstrijd in de categorie Benjamin NTS niveau 14 Joshua behaalde de 3de plaats Thijs viel net buiten de prijzen met een 5de plaats. Lucas turnden een mooi en stabiele wedstrijd en behaalde daarmee de 6de plaats.

In wedstrijd 2 turnden 6 jongens, 4 jongens op het niveau NTS instap 13, Lucas Kip was de sterkste van de 4 en heeft zich met een score van 108,05 naar een mooie 6 plek geturnd. Joas Bastiaannet werd 12 met 106,10 punten, gevolgde door Gerco Klooster met een 13plek. Tobias Stam behaalde de 15 plaats.

In de categorie Instap niveau 14 was het de buurt aan Jan Kattenberg en Lars van de Berg, Lars heeft een goed wedstrijd geturnd alleen op voltige heeft hij punten laten liggen, Het paard was weggelopen’’ aldus Lars, hij heeft de de 10de plaats weten te behalen. Voor Jan zat er deze wedstijd ook geen prijs in met een verschil van 0,3 op Lars is hij 11de geworden.

In wedstrijd 3 kwamen 2 jongens in actie, Niels Rozendaal kwam uit op het niveau Junior I NTS 9 hij heeft een prima wedstrijd gedraaid op het onderdeel vloer kwam Niels als 3de naar buiten, alleen de concurrentie op de andere onderdelen waren te sterk, aldus Trainer Jothan van Olst’’, waardoor Niels als 8e eindigde. Matthias Holtland pupil 12 heeft op deze wedstrijd veel ervaring opgedaan en zal de volgendenkeer de volgorde van het onderdeel voltige we goed uitvoeren, daarmee heeft hij te veel punten laten liggen voor een podium plek, hij heef de 7e plaats weten te behalen.

(Klik op foto voor vergroting)

De trainers Jothan van Olst en Sanne van der Kamp kijken terug op een mooi en leuke wedstrijd’’