Jazzdans

Lekker swingen op muziek…… Als je daar eenmaal aan begonnen bent, wil je niet anders meer!
Je krijgt bij IJ.G.V. les van door de KNGU, goed opgeleide, enthousiaste Jazzdansleidsters. In de jongste groepen ligt de nadruk op bewegen op muziek en jezelf durven presenteren. Op een speelse manier, staat dit in de les centraal.

In de hogere groepen en selectiegroepen vormen techniek, conditie, lenigheid een belangrijke basis. De leidsters  zullen je op niveau allerlei technieken leren. Ooit gehoord van een 'kick-ball-change' of een 'pas-de-bourree'? Je gaat het allemaal leren tijdens de lessen. Een les heeft altijd een vaste opbouw; je hebt eerst de warming-up, daarna ga je de spieren rekken en strekken. Een stukje kracht, conditie en techniek, dan inoefenen van danstechnieken tot slot ga je verder werken aan de dans.

Jazzdans is ook een groepssport, tijdens de lessen werk je samen met je groep toe naar een dans. Deze dans wordt vanaf eind februari/ begin maart, gepresenteerd tijdens verschillende optredens in bijvoorbeeld het Myosotis Kampen, in Zutphen, tijdens de ZomerDansDag in Kampen en Ahoy Rotterdam.

IJ.G.V. jazzdans doet ook mee aan wedstrijden, uitgeschreven door de KNGU, samen met andere groepen uit het hele land strijden we om de beste plaats! Kortom, er valt heel veel dansplezier te beleven. Als je 4 jaar bent kun je gerust een kijkje bij ons komen nemen. Je mag 2x gratis meedoen!

Mochten er vragen zijn, horen we het graag van u.